Frågor & Svar

Frågor & Svar

Har du frågor? Vi har svaren.


Hemsida


  • Kan jag uppdatera min hemsida själv?

    Javisst! Och det är väldigt lätt också. Vi har testat ett 20-tal olika system för att uppdatera hemsidor i och inget annat system är lika bra. 


    Du kan ändra texter, bilder, video och flytta objekt via drag-and-drop. I adminsystemet kan du även ladda upp bilder, redigera dem och justera kontrast, färg m.m. och beskära dem före publicering.

  • Vad är ett SSL-certifikat?

    SSL-certifikat är ett digitala certifikat som autentiserar webbplatsers identitet och möjliggör kryptering. SSL (Secure Sockets Layer) är ett säkerhetsprotokoll som skapar en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare. Den skyddar information som överförs mellan två system och förhindrar att andra kan läsa eller ändra informationen.

  • Ingår det SSL-certifikat på hemsidan?

    Alla hemsidor som byggs i systemet Delta får ett SSL-certifikat som förnyas automatiskt.

  • Vad är en responsiv hemsida?

    En responsiv hemsida ändrar hur innehållet visas beroende på skärmstorlek på den enhet som besökaren använder. Responsiva hemsidor brukar ta reda på vilken enhet som besökaren använder och ändra på innehållet beroende på storlek och typ av enhet. Det innebär till exempel att bilder och designelement anpassas i storlek efter skärmens bredd och menyn längst upp på större stationära datorer automatiskt växlar till en hamburgermeny på mindre skärmar och mobiler.

  • Får hemsidor hos Delta responsiv design?

    Ja. Delta använder responsiva designtekniker för att visa innehållet på hemsidor. Vi använder ett smartare sätt än vanlig responsiv design (RESS).

  • På vilket sätt är Delta smartare än vanlig responsiv design?

    Vi använder RESS (responsive plus server-side support) eller dynamic serving som det också brukar kallas. Det gör att hemsidor hos oss inte bara ändrar hur innehåll visas på varje enhet (responsiv design), de skickar också så lite data som möjligt till varje enhet. Ett exempel på detta är visning av bilder i mobilen. Systemet gör mindre bilder som laddar snabbare i mobilen, och allt detta sker automatiskt. Ett annat exempel är att det laddas ner mindre kod i vissa enheter. Resultatet blir att hemsidor gjorda i Delta laddar snabbare i mobila enheter.

  • Blir min hemsida sökmotoroptimerad (SEO)?

    Ja, systemet optimerar automatiskt hemsidan för att den ska få hög ranking på Google. Alla hemsidor får även en grundläggande sökmotoroptimering som går att utveckla och förbättra.

  • Vad kostar en hemsida?

    En hemsida kostar från 15000 kr och uppåt att producera. Det beror helt på vad du behöver för typ av hemsida. Kostnaden för drift och underhåll av hemsida tillkommer.

  • Varför är Delta bästa webbsystemet för småföretag?

    Delta är ett molnbaserat webbsystem som från redan från början är byggt för att passa företag. Det här innebär många fördelar: hemsidans kod alltid är uppdaterad, funktionell och säker, alla funktioner som företag behöver är inbyggda i systemet, det fungerar perfekt i alla enheter och skärmstorlekar och hemsidans innehåll är lätt att uppdatera. Med Delta som webbsystem får du som är företagare en säker och problemfri hemsida som dessutom är kostnadseffektiv jämfört med många andra webbsystem.

  • Vad är skillnaden på Delta och WordPress?

    Delta är från början byggt för småföretag. Webbsystemet håller genomgående hög kvalitet och är byggt av samma team, som även löpande förbättrar och utvecklar systemet. Delta har ingen öppen källkod, vilket gör att den inte kan nås av andra och är mycket säkrare. När tekniska uppdateringar av systemet görs så sker det i bakgrunden automatiskt. Hemsidorna är alltid tillgängliga och man behöver aldrig oroa sig för intrång eller att koden ska bli gammal. Hemsidor byggda i Delta är optimerade för Google, de laddar snabbt och alla hemsidor är krypterade med SSL-certifikat som uppdateras automatiskt.


    WordPress byggdes från början för bloggare och är öppen källkod. När man bygger en hemsida används olika delar tillverkade av olika personer, s.k. teman och tillägg (plugin). Dessa håller en varierad kvalitet. Det är vanligt att teman och tillägg utvecklas under en begränsad tid och att de efterhand slutar att fungera. Teman och tillägg som är föråldrade utgör en stor risk, likaså dåligt kodade sådana. Det har visat sig att flera av de mest populära tilläggen innehåller säkerhetsbrister. För att hålla en hemsida som är byggd i WordPress säker krävs kontinuerliga uppdateringar av såväl Wordpress som teman och tillägg, annars riskerar hemsidan att bli ett enkelt mål för hackare. 

  • Stöder Deltas webbsystem e-handel?

    Ja, Delta erbjuder ett robust e-handelssystem! Se vår sida om webbutik


Google Företagsprofil


  • Vad är Google Företagsprofil?

    Med en företagsprofil på Google kan du visa upp ditt företag lokalt när man söker på Google eller använder Google Maps. Detta är Googles företagsregister. Det hette tidigare Google My Business.

  • Fördelar med Google Företagsprofil

    Ditt företag syns mycket bättre på Google. Du kan visa egna bilder, länka till din hemsida, ha öppettider, telefonnummer med mera. Det är dubbelt så troligt kunderna känner att de kan lita på företag som är verifierade på Google. 

  • Vad kostar Google Företagsprofil?

    Själva tjänsten från Google är kostnadsfri. Vill du ha hjälp med att sätta upp en bra företagsprofil så kan vi hjälpa dig. Pris hittar du här


Domän och e-post


  • Kan ni hjälpa mig att registrera en domän?

    Ja, vi kan registrera och hantera de flesta toppdomäner på marknaden: .se, .com, .nu med flera.

  • Vad är ett domännamn?

    Ett domännamn är det som du skriver in i din webbläsare för att komma till webbplatsen du vill besöka, till exempel vår adress: delta.se. Domänen används till e-postadresser, såsom exempelvis "support@delta.se".

  • Vilket domännamn är bäst?

    Domännamnet ska vara kort och enkelt så att man kommer ihåg det. Det ska även vara logiskt så att man förstår att det är ditt företag. Vi rekommenderar att du inte har "å, ä, ö" i ditt domännamn eftersom det inte fungerar med e-postkonton. Domännamnet är viktigt och vi hjälper dig gärna att hitta rätt namn. Om du själv vill se om domännamnet du vill ha är ledigt kan du göra det på Internetstiftelsens hemsida.

  • Erbjuder ni Microsoft Exchange?

    Ja, vi erbjuder Microsoft Hosted Exchange eller vanlig e-post (Linux). Något som är unikt hos oss är att du kan blanda och ha både Exchange-konton och vanlig e-post på samma domännamn.

  • Hur ställer jag in min e-post?

    Det är enkelt att ställa in e-postkonton själv. På vår supportsida hittar du inställningar och guider. Om du behöver mer hjälp är du välkommen att kontakta oss. 

Share by: